Oprettelse af kunde fra Virk.dk

Når du opretter en kunde kan du hente oplysninger i Virk.dk. Det gør du således:

I kundelisten går du til området Hjem (se rød cirkel) og vælger knappen opret kunde.

Tast CVR nummer i CVR nummer feltet:

Dobbeltklik derefter i feltet:

Herefter kommer der en boks med oplysninger fra Virk.dk:

Kontroller oplysningerne – og brug knappen ”Indsæt” for at få data i felterne på den nye kunde:
Herefter kan man se indholdet på basisfanen:

Og branchekoden på informationsfanen:

Samt driftsform på fanen ”Intern”:

Indsæt kundekoden på Basis fanen:

I forhold til TimeView – så anbefaler vi at man herefter trykker ”Ctrl-S” for at gemme kunden – og først derefter går videre med de øvrige oplysninger til en kundeoprettelse:

Først og fremmest skal man afgøre med sig selv om kundenavnet skal stå med store bogstaver – sådan som det kommer fra Virk.dk.

Dernæst skal man huske at indsætte momsinterval og regnskabsafslutning på kunden. (Husk at regnskabsafslutningen skal være med årstal – det bruges ikke til noget men er historisk betinget).

Endvidere er det vigtigt at få de interne forhold på plads – Afdeling, hold, ledelsesansvarlig, kundeansvarlig og 2. revisor: Se felterne nedenfor.